MENGAPA MAKANAN YANG KAYA ANTIOKSIDAN PERLU?
Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yg terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.
Penyelidikan oleh para saintis mendapati minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (Keton Bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit Neurodegenerative Disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.
Selain daripada itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO.
VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti Phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolestrol dan meningkatkan tahap HDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.
Kredit : FB Page - D5Wish Beauty Treenea :)
Thursday, March 21, 2013
RAHSIA DISEBALIK VCOANTIOXIDANTS
Labels: Rahsia VCOA